Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Ratunku, jestem za chudy :D

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Ratunku, jestem za chudy :D

Postprzez Mikos93 » 12 Lipiec 2012, o 17:57

Siema wszystkim !

Postanowiłem założyć wreszcie ten temat na jakimś forum o tej tematyce (padło na te) bo jestem dość mocno załamany swoim stanem.

Mam 18 lat, i jestem uczniem 3 LO.

Opisując się po skrócie, najchudszy a do niedawna najniższy chłopak w klasie.

Ostatnio sporo podskoczyłem jeśli chodzi o wzrost i mam 180cm około, ale co do tego jak wyglądam to tragedia.
    Nogi i ręce jak patyki. Nie jestem jakimś typem samotnika co spędza cały czas przed kompem. Staram się żyć dość aktywnie.
    Najbardziej mnie bawi fakt, że mam nieproporcjonalnie dużo siły w stosunku do rozmiaru mięśni. Całe życie podciągam się na drążku i mogę powiedzieć, że w tej chwili to praktycznie jedno z moich hobby. Pomimo swoich 'wielkich' rozmiarów w każdej szkole w której byłem dotychczas, ustanawiałem rekord w podciąganiu. Z marszu bez rozgrzewki potrafię się podciągnąć 25 razy. Gdy jestem już w formie osiągam pułap średnio 35 podciągnięć (nachwyt, proste nogi). Moja bardzo mała masa 50 paru kilo bardzo mi w tym na pewno pomaga.

Teraz co od Was oczekuje, niech ktoś mi powie co powinienem robić / jeść itd żeby zwiększyć przyzwoicie swoją masę.
    Nie wiem np w ogóle co myśleć o takiej kreatynie więc jej nie brałem bo opinie są podzielone. Przez pewien czas bo jakiś miesiąc (wiem że mało) w dużych ilościach spożywałem te białka kulturystyczne. Na pewno swój wpływ na wszystko ma niedobór żelaza... ale czy to przez to ? przecież łykam czasem jakieś tabletki specjalne żeby temu przeciwdziałały ..

Co mam zrobić? Nic bym nie miał przeciwko byciu chudym i silnym tylko ja jestem mega ZAJE****** chudy !
    Ludzie jak na mnie patrzą to zawsze mylą mnie (i się nie dziwię) z jakimś wyrośniętym 15 latkiem ! TRAGEDIA !

doradźcie !
    Mikos93
    Szeregowy

Miasto: Wawa
    Data urodzenia: 28 12 1993

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez playandwin24 » 12 Lipiec 2012, o 18:35

No to musisz jeść i jeszcze raz jeść... ;)

Jak chcesz ćwiczyć na siłowni to ćwiczenia wielostawowe i krótkie treningi do 70min...

Jako odżywki, suplementy to może raczej garniery, nie białko...

Autor postu otrzymał pochwałę
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Postprzez pepe » 12 Lipiec 2012, o 18:42

Możesz nam dać zdjęcie czy nie za bardzo ?
    Po pierwsze porządna dieta na masę + witaminki, omega. Gainer wedle braków, ale jeżeli będziesz miał dobrą dietę, żaden supel w kwestii ww/b nie jest ci potrzebny. Odpowiedni trening na masę. Lecz na początku FBW, niezbędny dla ciebie do rozpoczęcia przygody z siłownią.
    Tak w ogóle to gratuluję wyników :)
    Awatar użytkownika
    pepe
    Starszy sierżant

Pochwały: 11

Postprzez Mikos93 » 12 Lipiec 2012, o 18:42

No właśnie problem w tym że ja jem niedużo i nie potrafię więcej. Zjem normalny posiłek i blokada, nic więcej nie wejdzie.

Co do "garnierów", możesz mniej profesjonalnie to nazwać?

@pepe

dzięki :) co do witamin to jakieś konkretne ? łykałem takie tableteczki że niby wszystko w jednym :P
    Mikos93
    Szeregowy

Postprzez pepe » 12 Lipiec 2012, o 18:44

Kolega wyżej miał na myśli gainer, czyli odżywka węglowodanowo białkowa, no i cukry też tam swoją rolę mają.

Jeżeli chodzi o witaminki to multiple sport z Olimpu.

Awatar użytkownika
    pepe
    Starszy sierżant

Postprzez Mikos93 » 12 Lipiec 2012, o 18:46

Czyli chodzi o takie "mass gainery" ? Rozumiem że nie jest to w moim wypadku szkodliwe i nie ma żadnych skutków ubocznych :P
    Mikos93
    Szeregowy

Postprzez pepe » 12 Lipiec 2012, o 18:57

Jeżeli będziesz to jadł bez diety i jadł same cukry to wiesz co może się stać ^^
    Gainer czy białka to są suple, które się uzupełnia wedle braków w diecie, tylko i wyłącznie. To nie jest proszek, gdzie jesz go za każdym razem o określonych godzinach. Nie nie nie.

Trzymaj, na pewno ci się przyda.:
    Kod: Zaznacz wszystko
    http://www.kulturystyczni.pl/dieta-zdrowe/tematy-t2239.html

Proponuję dokładnie się zapoznać z ważnymi tematami, potem zrobił temat w dziale z odżywianiem ze swoją dietą. Na pewno potem pomożemy ci ją zmodyfikować, byś mógł przybrać na masie. Poczytaj sobie jak inni mają ułożone.
    Awatar użytkownika
    pepe
    Starszy sierżant

Re: Ratunku, jestem za chudy :D

Postprzez Mikos93 » 12 Lipiec 2012, o 19:03

Dzięki Pepe,
    bardzo mi pomogłeś.
    Najbardziej mnie boli że nie mam możliwości zjeść 5-7 razy dziennie :/
    Do tej pory (co na pewno miało duży wpływ) jak zjadłem 4x dziennie to był cud..

niestety, praca, inne zajęcia..
    Mikos93
    Szeregowy

Postprzez pepe » 12 Lipiec 2012, o 19:19

Dasz radę, są też tabsy na apetyt, więc nie ma najmniejszego problemu.
    Awatar użytkownika
    pepe
    Starszy sierżant

Postprzez playandwin24 » 12 Lipiec 2012, o 20:17

No właśnie problem w tym że ja jem niedużo i nie potrafię więcej. Zjem normalny posiłek i blokada, nic więcej nie wejdzie.

Każdy ektomorfik ma z tym problemy.... ;)

Trening siłowy najpierw FBW tak jak pisał Pepe przez miesiąc...

Później trening dzielony np 4 dniowy, wielostawowe ćwiczenia, bez wyciągów i izolowanych ćwiczeń...

5 posiłków w ciągu dnia, dużo węgli...

Abyś sobie nie strzelał samobójów i np nie jadł śniadań, nie przychodził bez obiadu na siłownie, nie jadł po wysiłku...

Jeśli chcesz przybrać na wadze to ogranicz piłkę, siatkę itp, tylko siłownia, tylko jedzenie i tylko regeneracja ;)

Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość