Witam. Jestem tu nowy. Troche poczytalem tu o tych trenningach no i troche mam metlik w głowie bo jak zawsze nie wiem jak i co zacząc.
No wiec moze najpierw troche historii o mnie, teraz mam 175 cm wzr i 33 lata gdy mialem 13 lat ojciec mi kupil sprezyny do rozciagania, napierniczalem bica codziennie czasami bo rozumowanie bylo moje takie ze czym czesciej tym wiekszy i do oporu. Jak sie domyslacie troche go przypalilem chyba bo nie chcial potem juz rosnąć a rok pózniej juz napierniczalem bica hantlami 5 kilowymi. Wiedza w tamtym czasie moja byla znikoma o cwiczeniach, systemach i innych pierdolach.
W sroedniej szkole juz napierniczałem na silowni i tu znow brak wiedzy bo bica napierniczalem 2 -3 razy w tyg no i wogole inne partie miesni tez tyle. Do jakiegos czasu rosło ale potem sie zatrzymało i kicha. Gdy miałem jakies 17-18 lat podnosilem jakies tylko 80 kg na klate co mnie wkurzało ze tak malo, i jakies 35cm w łapie, no ale co zrobisz, przy wadze ciala 62 kg. Potem długa przerwa czasami tylko jakies pompki. Gdy mialem 27 lat zaczołem znow ostro napierniczac na siłce ale... juz z odżywkami. Wazylem wtedy jakies 66-68 KG ! za nic nie moglem przytyc na jedzonku domowym. Odżywki jak sama nazwa mowi mnie odżywiły, jak sie mozna domyslac - Olimp Super Whey Gainer 4000, kreatynka, hmb i potem napompowujący Nitrobolon zrobily swoje co mi sie miska cieszyla niezmiernie bo po 3 miechach przytylem 10 kilo i siła poszla do 100 kilo na klate. Po pół roku juz wazylem jakies 85 kg ale siła nie za bardzo szla, obecnie jak podniose 105 kg to max i max 42cm w lapie.
Planik wtedy 6 razy trening w tyg, 2 razy robiona w tyg kazda partia mieśni oto on:
Poniedziałek, Czwartek:
- klata skos, Czwartek - płasko:
- 4 x 10 rozpiętki - czemu rozpietki na 1 ? hmm no tak polecil mi koles - najpierw rozciaganie
- 4 x 10 na wąsko - czemu przed szerokimi? hmm bo tak niby lepiej
- 4 x 10 szeroko
- triceps:
- 4 x 10 francuz
- 4 x 10 hantlami
- 4 x 10 na wyciągu
- 4 x 10 talerz za glowe
Wtorek, Piątek:
- plecy:
- 4 x 10 hantlami boczne podnoszenie przy oparciu o lawke
- 4 x 10 wyciąg przed twarzą
- 4 x 10 wyciąg za głowę
- 4 x 10 wyciąg szerokie do siebie
- biceps:
- 4 x 10 hantlami
- 4 x 10 sztangą
- 21 sztangą
- 4 x 10 hantlami w pozycji siedzącej
Środa, Sobota:
- barki:
- 4 x 10 przed twarzą na siedząco
- 4 x 10 za głowę, siedząco
- 4 x 10 hantlami na wrone
- 4 x 10 sztanga do szyi
- przedramię, nadgarski
jak widac nóg mi sie nie chciało robic, plan ten robilem bez odzywek jakies 2 tyg potem odzywki daly rade fest.
Nie ukrywam ze w pewnym momencie podnosiłem na wąsko klate plasko prawie tyle samo co na klate normalnie, wiec jak widac i na planie i po sobie widzialem ze trica przywaliłem fest.
Cóz obecnie dalej cwicze sobie w domu w piwnicznej silowni i sie zgadalem z Konikiem506 ze bedziemy napierniczali razem. Najwieksza u mnie wada to brak systematycznosci. Cwicze jakos w roku 3-4 miechy i mam dosc. czasami nie chce mi sie cwiczyc tego co wszystkiego w planie lub czuje szybkie wyczerpanie ( no ale moze to dlatego ze jakos 2 tyg temu zaczolem a tu zima i sie nie chce tak jak na wiosne, lato, no i jeszcze nie ma za bardzo z kim) dlatego mi cos tu nie gra , nie mam takiej widze wiedzy jak wy tu
wiec prosze o pomoc was, a szczegolnie rafimoca bo słyszałem ze sie znasz troche fest , na razie wale bez odzywek ale planuje cos kupic gdzies pod koniec marca bo niestety mysle ze bez tego nie dam rady osiagow miec,
prosze o plan i rodzaje odzywek jakie trza, aha obecny tegoroczny plan troche skrocilem bo 3 razy w tyg, ale nie wiem czy dobrze, bo cos mi sie wydaje i widze po swoim organiźmie ze musze 2 razy w tyg klate, bica itd , a i tak przy 6 dniowym treningu czułem zawsze zakwasy, moze zmienic po pol roku na lżejszy plan, poradźcie: oto on:
Poniedziałek
1. Klata płasko:
- 4 x 10 rozpiętki
- 4 x 10 na wąsko
- 4 x 10 szeroko
2. Klata skos do góry:
- 4 x 10 szeroko
3. Triceps:
- 4 x 10 hantlami
- 4 x 10 na wyciągu
- 4 x 10 talerz za glowe
moze porecze jak bede mial jeszcze siłe
Środa:
1. Plecy:
cos tam na drążku z konikiem506
- 4 x 10 hantlami
- 4 x 10 wyciąg przed twarzą
- 4 x 10 wyciąg za głowę
- 4 x 10 wyciąg szerokie do siebie
2. Biceps:
- 4 x 10 hantlami
- 4 x 10 sztangą
- 4 x 10 modlitewnik
- 21 sztangą
Piątek:
1.Barki:
- 4 x 10 przed twarzą na siedząco
- 4 x 10 za głowę, siedząco
- 4 x 10 hantlami na wrone
- 4 x 10 sztanga do szyi
2. Nogi:
- przysiady ze sztangą
- wykroki ze sztangą
3. Przedramię:
- nadgarski
Nogi bede tez napierniczal. Jak wiadomo wszystko na mase, chcialbym przytyc mysle do 100 kg, a potem rzeźba, bo jak wszyscy gadaja trzeba miec co rzeżbic, na razie 7 godzin snu ale to zmienie, skoro musi byc 8 to dam rade. pozdro