Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Split.

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Re: Split.

Postprzez Sten » 28 Czerwiec 2010, o 17:39

Nie lepiej byłoby połączyć klatkę z bicepsami i plecy z tricepsami?? Miałbyś wtedy więcej czasu na regenerację. Bo jak robisz klatkę również angażujesz w to tricepsy, a po klatce jeszcze je dojeżdżasz. To sam przy plecach, przy na przykład wiośle sporo angażujesz biceps. Plan ogółem wydaje mi się dobry choć przyznam, że mało masz w tym wszystkim regeneracji. Myślę, że po wprowadzeniu moich korekt plan będzie trochę lepszy ;). Pozdrawiam i powodzenia w treningach ;).
    Sten
    Starszy sierżant

Pochwały: 13
    Miasto: Wrocław
    Data urodzenia: 02 01 1995

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez grzela » 28 Czerwiec 2010, o 18:07

Podział miałes dobry ( ten pierwszy)- typowe push and pull ( wpisz w wyszukiwarke i poczytaj więcej)
    Proponuje coś takiego: push and pull+nogi-- push(klata,barki triceps) pull(plecy, biceps)

Trening systemem 3 dni on 1 off:
    Zasady:
    -trenujemy 3 dni pod rząd:Pull,Push,Nogi+łydki+brzuch,potem następuje jeden dzień wolny,następnie zaczynamy od początku,weekend ZAWSZE wolny,po treningu nóg,łydek i brzucha ZAWSZE następuje dzień wolny

Tydzień 1

Poniedziałek:Pull
    Wtorek:Push
    Sroda:Nogi
    Czwartek:off
    Piątek:Pull
    Sobota i niedziela:off

Tydzień 2

Poniedziałek:Push
    Wtorek:Nogi
    Sroda:off
    Czwartek:Pull
    Piątek:Push
    Sobota i niedziela:off

Tydzień 3

Poniedziałek:Nogi
    Wtorek:off
    Sroda:Pull
    Czwartek:Push
    Piątek:Nogi
    Sobota,Niedziela:off

itd.
    na podstawie; źródło weighttrainersunited.com
    Image
    Awatar użytkownika
    grzela
    Plutonowy

Pochwały: 6
    Miasto: prawie góral
    Data urodzenia: 0- 0-1980

Postprzez rafimoc » 28 Czerwiec 2010, o 18:10

wszedzie musisz zachwalac p&p?

Chyba musisz.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332

Postprzez grzela » 28 Czerwiec 2010, o 18:12

a ty splita- chyba nic innego nie znasz
    Image
    Awatar użytkownika
    grzela
    Plutonowy

Postprzez grzela » 28 Czerwiec 2010, o 18:14

tak to jest jak dzieci doradzają dzieciom ( bez obrazy dla niektórych)
    trzeba wyjść poza stereotypy i otworzyć umysł na coś innego niż split
    Image
    Awatar użytkownika
    grzela
    Plutonowy

Postprzez rafimoc » 28 Czerwiec 2010, o 18:19

A gdzie ja polecam splita?? Pomysl czlowieku.

Rozumiem ze siebie uwazasz za doradce? popisales sie w innym watku.

Niech trzyma sie A i B skoro mu tak odpowiada. Ja mu nie mowie zeby, zrobil splita, ha...pomijajac w ogole fakt ze jest to split podwojnie dzielony, wiec autor sam chce go robic:) A nie Ty wyjezdzasz z P&P w kazdym watku bo Ty tak aktualnie robisz.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

rafimoc
    Generał broni

Postprzez grzela » 28 Czerwiec 2010, o 18:23

Doradcą może byc kazdy (kto ma coś mądrego do powiedzenia)- po to jest forum
    W jakim wątku się popisałem?- wklej linka- PANIE SUPERSERIA
    Image
    Awatar użytkownika
    grzela
    Plutonowy

Postprzez rafimoc » 28 Czerwiec 2010, o 18:30

Dalej sie upierasz ze barki posiadaja 3 aktony?

Superseria - seria polegajaca na laczeniu dwoch antagonistycznych grup
    seria laczona - seria polegajaca na laczeniu 2 roznych cwiczen, na ta sama grupe.

Co chcesz jeszcze wiedziec?
    dalej sie burzysz?

rafimoc
    Generał broni

Postprzez mc3k » 28 Czerwiec 2010, o 20:26

Sten, no właśnie i dzięki temu mam taką pompe na koniec :P
    Dziś przetestowałem, trening zajebiście wszedł, ale na mniejszych ciężarach, jednak FBW które robiłem to zaprawiło mnie, ale na niskie ciężary, tym bardziej, że mam zajebistą masę ciała i mimo tłuszczu, to powinienem mieć też trochę siły ;P.
    grzela, sorki ale dla mnie śmieszne jest to co piszesz.
    a rafiego dziennik z kolei jest dość porządny, a z tego co liczyłem, na 1treningu przerzucić 110ton to nie jest nic prostego :)
    Także szanuję jego rady, a twój P&P jest dla mnie nie przydatny, tym bardziej, że nazwa tematu to "Split".
    mc3k
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 07 1995

Postprzez rafimoc » 28 Czerwiec 2010, o 21:40

hm, w sumie to nieswiadomie( badz swiadomie) wstepnie meczysz miesnie :) tj bicepsy. Jako ze plecy i bicepsy sa partiami synergistycznymi czyli wspolpracujacymi praca jednych nie obejdzie sie bez pracy drugich:) sa tez w tym pewne zalety, ale sa tez wady mianowicie, robiac plecy przemeczasz biceps o czym wczesniej wspominalem, zas jakbys polaczyl z tricepsem to by bylo zupelnie inaczej gdyz robisz go na swiezo masz duzo sily itp:) Ja jestem za ta druga metoda, lubie wykrzesac duzo sily na sesji treningowej.

ps. dzieki za slowa uznania, szanuje. Ale tez prowadz swoj dziennik:) zagladalem:)

rafimoc
    Generał broni

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość