Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • 16-stka i z masą PILNIE POMOCY

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

16-stka i z masą PILNIE POMOCY

Postprzez damian241994 » 17 Styczeń 2010, o 22:55

witam, niestety nie posiadam fotek, ale mam problem.
    Moja waga to~80kg,
    wzrost 172cm
    wiek 16lat

Posiadam muskularną budowę ciała, jestem poprostu gruby, myślę iż mam dosyć duży potencjał i motywacje. Chciałbym rozpocząć treningi na
    siłowni. Niestety nie posiadam odpowiedniego treningu, a w internecie podawane są dla osób ćwiczących, lub płatne.

Chciałbym was prosić o trening i pare porad dotyczących startu na siłce:)

Z góry dziękuję!!!
    damian241994
    Starszy szeregowy

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Re: 16-stka i z masą PILNIE POMOCY

Postprzez †..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..† » 17 Styczeń 2010, o 23:57

Na początek proponuję FBW

Dieta+trening+aeroby ----> powinno być dobrze :)
    ..: Po pierwsze zwiększ masę :..

†..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..†
    gg: 17879110
    Awatar użytkownika
    †..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..†
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 1
    Miasto: Hmmm na wschodzie

Postprzez szubi91 » 18 Styczeń 2010, o 00:03

Moim zdaniem powinieneś poczytać jak się układa plany treningowe , jak one działają i zajrzeć do jakiegoś atlasu ćwiczeń.Słyszałem że nie powinno się brać gotowych planów z neta bo na każdego może on różnie zadziałać.Ja nie mam długiego stażu ale jak zaczynałem to nie miałem pojęcia jak powinienem ćwiczyć.Mój pierwszy plan był bardzo zły ;).Ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach.Bardzo ważnym problemem początkujących jest to że chcą za wszelką cenę nakładać na sztangę ile wlezie nie patrząc na technikę.Technika w treningach jest ważna czasem warto poświęcić kilogramy na technikę.Pamiętaj że trening nie powinien trwać zbyt długo, na treningu nie ćwicz dwóch dużych grup mięśniowych np: PLECY + NOGI.Zawsze zaczynaj od większej partii mięśni.No i dieta przede wszystkim.

mam nadzieją że troszkę pomogłem ;)
    Shut the fuck up and train !!!!
    Awatar użytkownika
    szubi91
    Starszy szeregowy

Miasto: Lubsko
    Data urodzenia: 20 11 1991

Postprzez †..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..† » 18 Styczeń 2010, o 00:07

szubi91 napisał:Moim zdaniem powinieneś poczytać jak się układa plany treningowe , jak one działają i zajrzeć do jakiegoś atlasu ćwiczeń.Słyszałem że nie powinno się brać gotowych planów z neta bo na każdego może on różnie zadziałać.Ja nie mam długiego stażu ale jak zaczynałem to nie miałem pojęcia jak powinienem ćwiczyć.Mój pierwszy plan był bardzo zły ;).Ale jak to mówią człowiek uczy się na błędach.Bardzo ważnym problemem początkujących jest to że chcą za wszelką cenę nakładać na sztangę ile wlezie nie patrząc na technikę.Technika w treningach jest ważna czasem warto poświęcić kilogramy na technikę.Pamiętaj że trening nie powinien trwać zbyt długo, na treningu nie ćwicz dwóch dużych grup mięśniowych np: PLECY + NOGI.Zawsze zaczynaj od większej partii mięśni.No i dieta przede wszystkim.

mam nadzieją że troszkę pomogłem ;)

Popieram

Widzę, że mamy na forum nowego kolegę co się trochę zna na rzeczy :)
    ..: Po pierwsze zwiększ masę :..

†..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..†
    gg: 17879110
    Awatar użytkownika
    †..ĐḀṞKﮀḜṼῚḺ..†
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 1
    Miasto: Hmmm na wschodzie

Postprzez szubi91 » 18 Styczeń 2010, o 00:07

staram się ;)
    Awatar użytkownika
    szubi91
    Starszy szeregowy

Postprzez Oliver » 18 Styczeń 2010, o 11:47

trening domatora na sam początek będzie dobry:)
    potem poleciałbym na twoim miejscu ze splitem skoro jesteś przygruby trochę.
    FBW bardziej jest na budowanie masy i siły, a Ci chyba lekka redukcja potrzebna?
    dział dieta zapraszamy:)
    Nin'i no kakaku de... Subete ni oite, watashi wa tsuyoku naru yo!
    Oliver
    Generał brygady

Pochwały: 42

Postprzez damian241994 » 18 Styczeń 2010, o 16:12

Hmm tak dietka mi się przyda, a co na spalanie, jak spalić zbędny tłuszcz..?
    damian241994
    Starszy szeregowy

Postprzez szubi91 » 18 Styczeń 2010, o 16:20

Ćwiczenia aerobowe może jakiś rowerek, dobra dietka, no i może jakaś odżywka (HMB, spalasz tłuszczu),dobry trening :)
    Awatar użytkownika
    szubi91
    Starszy szeregowy

Postprzez damian241994 » 18 Styczeń 2010, o 16:28

a jaki spalacz proponujesz?
    damian241994
    Starszy szeregowy

Postprzez thegame » 18 Styczeń 2010, o 16:46

Jeśli jesteś po prostu gruby jak to piszesz, to najpierw zrzuć zbędny tłuszcz, a dopiero potem zabieraj sie za trening siłowy.
    Dlaczego? Dlatego, że po pierwsze po porządnej redukcji, będziesz bardziej zadowolony z efektów.
    Po drugie, masując już ze sporym fatem, jest naprawdę ciężko to puzniej wyciąć żeby nie stracić tego co się wypracowało (a wierz mi, że przy pierwszej porządnej redukcji bez doświadczenia, spaprać można wiele)
    Po trzecie, lepiej zbić tłuszcz i powoli budować "czystą" masę mięśniową, ze względów estetycznych (lepiej to wygląda)

Także radzę najpierw sie redukować do tego trening obwodowy + interwały no i dieta "czysta" dieta na minus. W spalacze sie nie baw kawa i zielona herbata wystarczą.
    Voice666
    Awatar użytkownika
    thegame
    Chorąży

Pochwały: 40

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość