Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • Siłaa

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

Siłaa

Postprzez Kr3jz0l3k » 4 Sierpień 2013, o 20:10

Waga:95
    Wzrost:1.80cm
    Cel:Siła
    Witam, mam 14 lat i chciałbym poprawić swoją siłę .
    Dokładnie chodzi mi o to że nie chce rzeźbić tzn. nie chodzi mi o rzeźbę Tylko o siłę.
    Więc tak, chodzę do klubu lekkoatletycznego i ogólnie chciałem schudnąć poprzez dietę i ćwiczenia aerobowe, byłem w trakcie ale trener się o tym dowiedział i mi zabronił, ponieważ nie mogę biegać nawet robić szybkiego marszu bo to jest wyczerpujące i na treningach mi nie idzie, przykład : na treningu bez tej diety i bez biegania robiłem serie (ławeczka) 3x8 60kg a na tej diecie i bieganiu podniosłem 3x2 60kg i nie miałem więcej siły... Dlatego trener nie pozwolił mi żadnej diety itp. trener powiedział że będzie taki moment około grudnia że 1 miesiąc specjalna dieta i bieganie ale to dopiero w grudniu. dodam jeszcze że treningi mam 3x w tyg. (w wakacje) a w roku szkolnym 4x
    i teraz główny temat to Siła, jestem dosyć silny jak na swój wiek ale chciałbym poprawić siłę ponieważ za miesiąc mam zawody o mistrzostwo Polski. Jestem Kulomiotem (Pcham kulą) i mój trening wygląda że przychodzę rozgrzewka normalna potem kula (5kg) technika pchania , potem wieloboje tą kulą a na koniec siłownia i rozluźnienie mięśni, na siłowni moge robić to co mi trener pozwoli czyli ławka od czasu do czasu głównie to pajacyki ze sztangą ,rwanie 60kg, przysiady ze sztangą 30 kg i pompki z 10 kg na plecach. Więc, chciałbym poprosić o jakieś ćwiczenia domowe na siłę żeby po tym miesiącu np. mógłbym podnieść 5-6kg więcej nie licze na jakieś cuda +10kg wiem że siła to nie jest takie hop-siup i już jest, to jest jakby maraton ciągle ćwiczysz aż efekt Cie zaspokoji .
    Więc tak jak prosiłem chciałbym o jakieś ćwiczenia domowe , niestety nie mam żadnego sprzętu tylko mam sztangę 10 kg ale wątpie że ona może mi się przydać z góry Dziękuje :> :Kciuk w góre: :Kciuk w góre: :Kciuk w góre: :Kciuk w góre: :Kciuk w góre:
    Kr3jz0l3k
    Starszy szeregowy

Miasto: Szczecin
    Data urodzenia: 21 01 1999

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Siłaa

Postprzez Roket1q » 4 Sierpień 2013, o 20:13

pompki z wąskim rozstawieniem rąk,podciąganie na drążku
    Roket1q
    Starszy kapral

Re: Siłaa

Postprzez Pony » 4 Sierpień 2013, o 20:19

Ten trener to się gówno zna :/
    Jak to bez diety ? Dieta musi być chociaż zbilansowana aby organizm miał siły na porządny trening i szybką regenerację .
    I zależy na jakiej sile tobie zależy ? ;)
    No pain No gain ... ;)
    Pony
    Starszy sierżant sztabowy

Pochwały: 8
    Data urodzenia: 06 07 1996

Siłaa

Postprzez Kr3jz0l3k » 4 Sierpień 2013, o 20:28

uwierz że sie zna w wieku juniorów vice mistrz świata w 8 boju czy jakoś tak, a mi zależy na sile rąk tzn barki przedramie triceps biceps (siłą wypchnięcia kuli)
    Kr3jz0l3k
    Starszy szeregowy

Siłaa

Postprzez Pony » 4 Sierpień 2013, o 21:17

No rozumiem no ale to tobie potrzebna jest siła dynaminczna niż statyczna .
    A dieta to musi być uwierz mi .
    No pain No gain ... ;)
    Pony

Siłaa

Postprzez Kr3jz0l3k » 4 Sierpień 2013, o 21:30

ja wiem, że to płynie z dynamiki ale statyk też by się przydał , bo w tedy będą mocniejsze treningi
    Kr3jz0l3k
    Starszy szeregowy

Siłaa

Postprzez Pony » 4 Sierpień 2013, o 22:00

Sezon w jakich okresach masz ?
    No pain No gain ... ;)
    Pony

Siłaa

Postprzez Kr3jz0l3k » 5 Sierpień 2013, o 00:56

Sezon ? Chodzi kiedy są treningi ?
    jeśli tak to treningi są cały rok
    ja chodze od niedawna (1 miech) ale podobno w zime jest mocny zapierdo** , a teraz w wakacje to luźniejsze treningi bo gorąco
    Kr3jz0l3k
    Starszy szeregowy

Siłaa

Postprzez szymon12159 » 5 Sierpień 2013, o 01:08

w wakacje na maxa trza jechac , nie można inaczej .. D
    Jeżeli wybrałeś tę drogę, to nie narzekaj ze w życiu będziesz miał pod górkę . !
    szymon12159

Pochwały: 13
    Miasto: ____________

Siłaa

Postprzez Kr3jz0l3k » 5 Sierpień 2013, o 01:19

słuchaj stary, mój trener nie ma żony a ma dziecko które ma 8 lat i musi sie nim opiekować on kończy prace o 15 jedzie do domu robi obiad o 16 jest na treningu o 18 musi już wracać bo robi kolacje dziecku więc ... trening normlany
    Kr3jz0l3k
    Starszy szeregowy

Następna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość