Waga:95
Wzrost:1.80cm
Cel:Siła
Witam, mam 14 lat i chciałbym poprawić swoją siłę .
Dokładnie chodzi mi o to że nie chce rzeźbić tzn. nie chodzi mi o rzeźbę Tylko o siłę.
Więc tak, chodzę do klubu lekkoatletycznego i ogólnie chciałem schudnąć poprzez dietę i ćwiczenia aerobowe, byłem w trakcie ale trener się o tym dowiedział i mi zabronił, ponieważ nie mogę biegać nawet robić szybkiego marszu bo to jest wyczerpujące i na treningach mi nie idzie, przykład : na treningu bez tej diety i bez biegania robiłem serie (ławeczka) 3x8 60kg a na tej diecie i bieganiu podniosłem 3x2 60kg i nie miałem więcej siły... Dlatego trener nie pozwolił mi żadnej diety itp. trener powiedział że będzie taki moment około grudnia że 1 miesiąc specjalna dieta i bieganie ale to dopiero w grudniu. dodam jeszcze że treningi mam 3x w tyg. (w wakacje) a w roku szkolnym 4x
i teraz główny temat to Siła, jestem dosyć silny jak na swój wiek ale chciałbym poprawić siłę ponieważ za miesiąc mam zawody o mistrzostwo Polski. Jestem Kulomiotem (Pcham kulą) i mój trening wygląda że przychodzę rozgrzewka normalna potem kula (5kg) technika pchania , potem wieloboje tą kulą a na koniec siłownia i rozluźnienie mięśni, na siłowni moge robić to co mi trener pozwoli czyli ławka od czasu do czasu głównie to pajacyki ze sztangą ,rwanie 60kg, przysiady ze sztangą 30 kg i pompki z 10 kg na plecach. Więc, chciałbym poprosić o jakieś ćwiczenia domowe na siłę żeby po tym miesiącu np. mógłbym podnieść 5-6kg więcej nie licze na jakieś cuda +10kg wiem że siła to nie jest takie hop-siup i już jest, to jest jakby maraton ciągle ćwiczysz aż efekt Cie zaspokoji .
Więc tak jak prosiłem chciałbym o jakieś ćwiczenia domowe , niestety nie mam żadnego sprzętu tylko mam sztangę 10 kg ale wątpie że ona może mi się przydać z góry Dziękuje :>