Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING - Szybkie pytania

Postprzez NightKing » 25 Październik 2011, o 16:05

kompletnie sobie nie mogę wyobrazić tego co napisałeś, może jeszcze ktoś coś podpowie ?
    Dziennik Treningowy http://www.kulturystyczni.pl/viewtopic.php?f=14&t=2050
    Ból jest chwilowy, duma jest wieczna...

"w tym sporcie czas jest najlepszym dopingiem..."

"nie idź za tłumem, bo do niczego nie dojdziesz..."
    Awatar użytkownika
    NightKing
    Generał brygady

Pochwały: 56

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez siwy94tsn » 25 Październik 2011, o 16:17

:Witam: Dodaje co tydzien kg na cwiczenia , jezeli bym cofnol sie z tym ciezarem to przerwe wtedy progres dlugofalowy ?
    Bo jezeli mam cwiczyc jeszce 2 miechy na tym planie a powoli mi sie robi ciezko a chce to robic b.d technicznie to musze sie jakos cofnac , bo powyzej napisaliscie mi ze zmniejszczac powtorzeni nie mozna ktore wyglodaja tak
    duze partie 16,12,10
    male partie 18,16,12
    najczesciej uzywane partie 50,40,30

Narazie idzie masa dobrze , wiem zalezy glownie od diety .
    Jak ten problem rozwiazac , ostatnio wioslowanie do tulowia robilem na mniejszym ciezarze i czulem elegancko motyle a teraz jak robilem na wiekszym ciezarze to czulem kulejaca technike i male napiecie.
    Co z tym zrobic?
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Pochwały: 4
    Data urodzenia: 06 12 1994

Postprzez siwy94tsn » 25 Październik 2011, o 16:26

Chodzilo mu o to zebys wylaczyl prace rak z tego cwiczenia (jak mi sie zdaje tak powinno sie je wykonywac) .
    Czyli lokiec lekko ugiety jakis kat (45 stopni) i ruszasz tylko plecami , jezeli zle wytlumaczylem to niech ktos poprawi .
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Postprzez Menik » 25 Październik 2011, o 19:31

siwy94tsn, tak wlasnie to miałem na myśli, ale i tak i tak jest dobrze :)
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Hitman » 11 Listopad 2011, o 13:26

Witam, od pewnego czasu moja siła jeśli chodzi o mięśnie klatki piersiowej stoi w miejscu. Klate ćwicze w poniedziałki-wyciskanie sztangi leżąc 4 serie po 12 10 8 i 6 powtórzeń, wyciskanie na skosie 12 10 8, rozpietki 12 10 8 6 i wyciskanie hantli leżąc 12 10 8, w każdej serii zwiększam cięzar o kilka kg. Moje pytanie brzmi, czy macie jakiś sposób na zwiększenie siły, może robić w każdej serii załózmy po 8 powtórzeń i próbować z większym ciężarem niż dotychczas?;> z Góry dzięki za odp.
    Awatar użytkownika
    Hitman
    Starszy kapral

Miasto: Dobino
    Data urodzenia: 23 12 1993

Postprzez rafimoc » 11 Listopad 2011, o 13:30

cos wiecej napisz. na jakim poziomie stanela itp. Poza tym skupiasz sie na zwiekszaniu sily czy na sylwetce? bo to tez roznica.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

Postprzez siwy94tsn » 11 Listopad 2011, o 21:42

:Witam: Mam pytanie do was co wyczytalem z innych tematów ?
    Proponujecie rzezbe w planie fbw z zwiekszeniem powtorzen i zmniejszeniem czasu pomiedzy seriami i stopniowm zmniejszaniu nadwyzki kalorycznej az dojedzie do 0 ? Dobrze to zrozumialem ?
    Awatar użytkownika
    siwy94tsn
    Sierżant

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Hitman » 12 Listopad 2011, o 10:54

Ogólnie staram się ćwiczyć na masę. Ćwicze od dwóch lat, gdy zaczynałem to wyciskanie kończyłęm z obciążeniem 40 kg, teraz kończe z 65kg, no i tak już od kilku ładnych miesięcy. Troche mnie to irytuje, jeszcze do tego jak slysze że ktoś ćwiczy z 6 miesięcy i kończy serie na 90 kg to juz w ogóle się zastanawiam czy ja źle trenuje czy co.
    Awatar użytkownika
    Hitman
    Starszy kapral

Miasto: Dobino
    Data urodzenia: 23 12 1993

Postprzez Menik » 12 Listopad 2011, o 11:08

człowiek, człowiekowi nie równy pamiętaj. Nigdy się do nikogo nie porównuj. Pewnie źle robiłeś ławę bo spora część początkujących źle wykonuje.
    Menik
    Chorąży

Pochwały: 6

Postprzez rafimoc » 12 Listopad 2011, o 11:31

2 lata i 65kg?? smiem twierdzic ze wszystko robisz zle. Malo tego skoro zalezy Ci na masie miesniowej to po co robisz WL? Wiem jak to sie konczy w 99%, wiekszosc osob trenuje by wycisnac dany ciezar a nie by powiekszyc rzeczywiscie swe miesnie piersiowe. WL sztanga to najszybsze cwiczenie adaptacyjne... od tego piersiowe nie rosna, zamien na sztangielki jak dojdziesz juz do godnych ciezarow na jednej sztangielce znow wroc do sztangi - sila bedzie duzo wieksza, gwarantuje.
    NIE SZTUKĄ JEST ZJEŚĆ/WBIĆ DUŻE ILOŚCI STEROIDÓW. SZTUKĄ JEST DOJŚĆ DO WSZYSTKIEGO BEZ NICH - Z JAJAMI DO CIĘŻKIEGO TRENINGU I CHARAKTEREM, KTÓRY PRZYCIĄGA TYLKO SILNE OSOBOWOŚCI!

indywidualne odpłatne doradztwo po wczesniejszym uzgodnieniu na PW
    rafimoc
    Generał broni

Pochwały: 332
    Miasto: Wrocław

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość