Szybkie logowanie
  • Strona główna Metodyka Trening
  • TRENING - Szybkie pytania

Podstawą w każdej dziedzinie sportu jest trening. W dziale wszystko na temat treningów i ćwiczeń, dowiesz się jak poprawnie trenować aby nie nabawić się kontuzji oraz osiągnąć założony cel.

Moderatorzy: Michał Bodzioch, playandwin24

TRENING - Szybkie pytania

Postprzez playandwin24 » 29 Wrzesień 2012, o 17:37

Jutro napiszę :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Pochwały: 109

Prezenty!

Uwaga! - Rozdajemy prezenty! - Zarejestruj się już dziś i zgarnij prezent!

Post przez Vito

Cześć! Widzę, że przeglądasz ten temat jako niezalogowany / niezarejestrowany użytkownik! Zarejestruj się na naszym forum a otrzymasz prezent, który z pewnością przyda Ci się na treningach!

Wśród wszystkich zarejestrowanych użytkowników rozlosujemy między innymi: rękawiczki i pasy kulturystyczne, shakery oraz opaski na rękę z motywującym napisem!

REGULAMIN:
    • Losowanie prezentów odbędzie się 10 stycznia 2016r. przez Administratora forum Kulturystyczni.pl
    • W losowaniu weźmie udział każdy zarejestrowany użytkownik forum Kulturystyczni.pl, który na swoim koncie posiada co najmniej 3 pochwały.
    • Każdy wylosowany przez nas użytkownik otrzyma po jednym prezencie.
    LISTA PREZENTÓW:
    • 3x Rękawiczki do ćwiczeń
    • 3x Pas kulturystyczny
    • 3x Shaker
    • 3x Opaska na rękę z motywującym napisem
    Życzymy szczęścia! Zarejestruj konto i zgarnij prezent!
    Awatar użytkownika
    Vito
    Administrator

Postprzez szaraf » 3 Październik 2012, o 14:05

żeby pozbyć się nadmiaru Fatu z mięsnia np biceps.to pompować na maksa?mały cięzar dużo powtórzeń.czy większy cięza mniej powt.[wiem że dieta to podstawa]
    szaraf
    Starszy szeregowy

Miasto: Łaziska
    Data urodzenia: 12 01 1995

Postprzez fallenursus » 3 Październik 2012, o 14:43

zeby pozbyc sie fatu domiejscowo to chirurg.
    Image
    lepsze zdrowie za pomoca chemi
    visiting Mod :)
    wali mnie dieta.to dobre dla maminsynkow i lalusiow
    Awatar użytkownika
    fallenursus
    Młodszy chorąży

Pochwały: 32
    Miasto: montreal
    Data urodzenia: 11 04 1974

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez robo815 » 3 Październik 2012, o 17:00

szaraf napisał:żeby pozbyć się nadmiaru Fatu z mięsnia np biceps.to pompować na maksa?mały cięzar dużo powtórzeń.czy większy cięza mniej powt.[wiem że dieta to podstawa]

A z kąd masz takie wiadomosci?
    Być kulturystą - to znaczy być człowiekiem z charakterem, człowiekiem umiejącym walczyć i pokonywać trudności.
    http://www.youtube.com/watch?v=Iskjc3qcVew&feature=grec_index
    Awatar użytkownika
    robo815
    Generał broni

Pochwały: 55
    Miasto: Poznań
    Data urodzenia: 17 07 1975

Re: TRENING - Szybkie pytania

Postprzez Hitman » 28 Październik 2012, o 07:49

Siema wszystkim, mam pytanie. W soboty robie barki i przedramie, jestem teraz na cyklu z jabłaczanem. Niestety wczoraj nie mogłem być na siłowni i chciałbym się zapytać czy ćwiczyć barki dzisiaj, czy nie bo niedziela zawsze jest dniem nietreningowym, a jutro robie klate i bica :P
    Awatar użytkownika
    Hitman
    Starszy kapral

Miasto: Dobino
    Data urodzenia: 23 12 1993

Postprzez playandwin24 » 28 Październik 2012, o 11:12

Ja bym odpuścił trening dzisiaj :)

Nie ma co barków przesilać, na pewno dajesz z siebie wszystko na treningu klaty... na pewno przez to Ci te barki nie zmaleją :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez bax » 28 Październik 2012, o 23:04

witam mam problem z udami jakie cwiczenia robic zeby byly wielkie moze bieganie dolozyc do treningow ?????????????? robie przysiady wykroki tyle juz kombinacji i nic sa twarde i zarysowane ale wizualnie za male do sylwetki czy bieganie w dni nie treningowe cos da?? dzieki z gory.
    bax
    Szeregowy

Miasto: szczecin
    Data urodzenia: 05 10 1979

Postprzez playandwin24 » 29 Październik 2012, o 12:36

Bieganie... raczej nie... Napisz swój trening Nóg i dieta jak tam stoi...?
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

Postprzez gamestar » 10 Listopad 2012, o 09:40

Witam,

Jestem amatorem w kulturystyce. Właściwie to lamerem i mam świadomość że takie banalne pytania na tym forum nie przystoją.

We własnym zakresie robie pompki(z nogami np. na łóżku) i brzuszki. Co drugi dzień 60 pompek w seriach po 10 i 60 brzuszków w seriach po 20. Mógłby mi ktoś udzielić porad na to co robić aby znacząco poprawić muskulature w obrębie tych partii ciała. Chodzi mi o to jak poprawnie wykonywać te ćwiczenia: np pompki robić szybko czy wolno, więcej czy mniej w serii, tak samo z brzuszkami.

Ćwiczę już tak od pewnego czasu i widać przyrost mięśni w klacie, ale cycki zostały(tego chce się pozbyć). Chce zmaksymalizować efektywność tych ćwiczeń.

Co drugi dzień robie brzuszki i pompki. Pytanie: co robić w przerwach na regeneracje tych mięśni. Może jakieś ćwiczenia na uda?

Diety żadnej nie utrzymuję, w moim trybie życia jest to trudne. Po prostu statam się nie objadać, szczególnie na noc i urozmaicam swoje posiłki.

Codziennie chodzę po 6km(szybkim tempem) + 5km na rowerze

Mam 19 lat, 185 cm wzrostu, 108kg. Mam masywną posturę. Nie że brzuch w przód tylko mostek na tej samej wysokości co brzuch.

Z góry dzięki za pomoc
    gamestar
    Szeregowy

Postprzez playandwin24 » 10 Listopad 2012, o 14:23

Dieta to sprawa nr 1, chcesz aby rosło to idź na siłownię, lub kup odpowiedni sprzęt :)
    Michael
    Gabriel
    Rafael
    Awatar użytkownika
    playandwin24
    Moderator

PoprzedniaNastępna

Wróć do Trening

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość