przez draszek » 7 Luty 2011, o 00:02
Chodzi Ci, że mam ćw. tym planem
Przysiady ze sztanga na barkach 16,12,10 (nogi)
Wioslowanie w opadzie tulowia 16,12,10 (plecy)
Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej 16,12,10 (klatka)
Wyciskanie sztangi siedzac 18,16,12 (barki)
Uginanie sztangi stojac 18,16,12 (bicepsy)
Wyciskanie francuzkie lezac 18,16,12 (tricepsy)
Wspiecia na palce ze sztanga na barkach 50,40,30 (lydki)
Brzuszki 50,40,30 (brzuch)
Uginanie przedramion podchwytem siedzac 50,40,30 (przedramiona)
czyli 3x serie jak dobrze widzę:). 8 tygodni - 2 miesiące. czyli na kwietniu bym zakończył. Ogonie rozchodzi mi się o to, że zamierzałem jakiś krótszy intensywny cykl zrobić tak 3,4 tygodnie. Nie zamierzam być aż za bardzo szeroki, lecz taki w miarę. Chciałem tylko z 2/3kg przytyć i przejść na plan treningowy na rzeźbę, żeby jakoś na lato wyglądać. Także powiedź co Ty o tym sądzisz? Zrobiłem też małą zmianę.
A :
Przysiady ze sztanga na barkach (nogi) 3x12
Wioslowanie w opadzie tulowia (plecy) 3x12
Wyciskanie sztangi na lawce plaskiej (klatka) 3x12
Wyciskanie sztangi siedzac (barki) 3x10
Uginanie sztangi stojac (bicepsy) 3x12
Wyciskanie francuzkie lezac (tricepsy) 3x13
Wspiecia na palce ze sztanga na barkach (łydki) 3x15
Uginanie przedramion podchwytem siedzac (przedramiona) 3x15
B :
Przysiady wykroczne (nogi) 3x15
Podciąganie na drążku szerokim uchwytem "nachwyt" 3x2 / podciąganie końca sztangi w opadzie (plecy) 3x12
Wyciskanie szangi w leżeniu na ławce skońej góra / rozpiętki na ławce poziomej (klatka) 3x12
Unoszenie sztangielek bokiem w górę / Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami (barki) 3x12
Szrugsy (kaptury) 3x15
Unoszenie sztangielek uchwytem młotkowym 3x18 / uginanie ramion w siadzie z podporem o kolano (biceps) 3x12
Wyciskanie "francuskie" w siadzie oburącz 3x15 / pompki tyłem (triceps) 3x16
Wspiecia na palce ze sztanga na barkach (łydki) 3x15
Zwijanie ciężarka (przedramiona) 3x8
- Unoszenie nóg w leżeniu na ławce płaskiej 2x12
- Skłony boczne 2x20
- Spięcia brzucha leżąc 2x15
- zwykłe brzuszki 2x70
Zmieniłem na 3.. wiem, ze jest takie coś jak małe grupy i duże mięśni , ale do końca nie wiedziałem jak dać serie mam nadzieję, że w tym mi pomożecie również... Jak też mam dobra ciężar ? 12-9-6 ? ( zawsze tak robiłem ale to ze splitem ) i co serie zwiększać ? ( również tak robiłem na splicie).
Wiem, przeczytałem to co napisałeś żebym 1 planem szedł tzn. "A".. ale wtedy sądzę, ze nie wszystkie grupy mięśni mi będą rosły :<? hmm..