Mariusz Pudzianowski - ciezkie treningi silowe + praca na budowie w latach mlodzienczych!
Szymon Kolecki - sztangista - pracowal jako dekarz i dzwigal monstrualne ciezary
Svend Karlsen - strongman z kraju skandynawskiego - robil ciezki trening i do tego pracowal na kurtrach rybackich wylawiajac ciezkie sieci
Goście o masakrycznej genetyce, takich przykładów jest więcej i to nawet w śród kulturystów. Niestety nie wszyscy mają taką zdolność regeneracji.
Ba! Ludzie pracujacy na wsi robiacy ciezki trening wcale nie byli opoznieniu w rozwoju masowym czy silowym - 0 stagnacji!! wiec co to za nowoczesne bujdy, zeby tydzien sie regenerowac??dla mnie to absurd - jesli sadzicie inaczej to w zyciu nie zrobiliscie dobrego treningu!
Masz rację nie wiem co to ciężki trening
To że nie lubisz splitu to nie znaczy, że musisz atakować ten system.
Przypomnę, że mięśnie rosną gdy odpoczywamy, a nie gdy ćwiczymy. Co w tym złego że mięsień będzie odpoczywał kilka dni po takim treningu po którym będzie rozsadzony pompą i będzie bolał, a przez następne dni będą zakwasy ? no co ? nie urośniemy ?
Idac dalej : Masa wyrobiona malymi ciezarami - zgoda do PEWNEGO STOPNIA - bowiem sile mozna rozwijac caly czas, a co jesli masa stanie jak sie ratujemy?? zwiekszamy obciazenie! wiec teraz tak: po cholere isc naokolo skoro i tak wszystko sie skonczy na ilosci kg na sztandze?? NIE ODBIERAJMY SOBIE POTENCJALU TRENINGOWEGO! Rozwijajac sile zyskujemy od groma masy miesniowej - czystej masy miesniowej z odpowiednia miska!!
Tu się zgodzę, żeby wskoczyć na wyższy poziom kulturyści robią również cykle siłowe
niech ktoś mi wyjaśni, dlaczego ludzie kierujący się teoria mała partia - krótka regeneracja, duża partia - długa regeneracja,
szybko popadają w stagnację?
jak ktoś nie umie ćwiczyć to popada w stagnację
przychodzi taki początkujący i mówi mu się "nie trenuj ciężkimi kilogramami, na to przyjdzie czas"?
bo ma nauczyć się techniki? i co taki delikwent potem uczy się tej techniki rok, 2 lata i co? dosłownie GÓWNO...
zła technika, a co gorsze kontuzja nie wprowadzi go na wyższy poziom
myśląc logicznie, nogi czy plecy to ogromne partie mięśniowe, uważacie, że dacie rade je tak skatować na jednym treningu,
że do następnego treningu nie zdążą się zregenerować?
trzeba tez pamiętać o CUN treningi nie mogą mieć przesadzonej objętości
myśląc jeszcze dalej, macie bicepsa robicie go 2razy w tyg (duże partie raz), biceps to mały mięsień,
i z tego powodu może się krócej regenerować?
bicepsa robię raz na tydzień i nie narzekam
przy pewnym zaawansowaniu danego planu niekiedy nawet na drugi dzień nic nie czujecie!! i ja się pytam co to wtedy za trening?
nie zawsze zakwasy są wyznacznikiem dobrego treningu
Powiem wiecej: ZADEN Z SZANUJACYCH SIE SPORTOWCOW NIE JEDZIE SPLITEM!
Zalezy od celu, jeśli komuś zalezy na ogólnorozwojowym treningu co przy wiekszości dyscyplin jest ważne więc w gre wchodzi FBW, ale jeśli ktoś idzie w kierunku sylwetkowym
Pewnie mnie zlinczujecie za to, ale na splicie tez da się wyrabiać siłę
Splity powstaly nie dla ludzi, a dla STERYDOW i czas otworzyc ludziom szeroko oczy, jaka propaganda sa zalewani z gory na dol i na dodatek jeszcze w to wierza.
widocznie jestem naiwny, albo po prostu widzę efekty (raczej to drugie), a sterydów nie stosuje
Kolejny paradoks - chlopaki ktorzy ciezko "trenowali" na swe splitowe 40cm w ramieniu boja sie biegac z mysla ze im spadnie - smiech na sali!! Pudzian przy bicepsie 47cm biegal i robil swoje! Marcin Dolega przy bicepsie 47cm rowniez biega, a rwie nad glowe 202,5kg ! i co spada im?? NIE! A biegali od zawsze... parodia to co sie teraz dzieje.
Wywiady robisz z tymi ludźmi czy jak ? że wiesz że akurat sami splitowcy boją się biegać ?
A teraz do tych co atakują split - mieliście kiedyś do czynienia z porządnym dzielonym ?? FST 7, ALRI i jego odmiany ? Domyślam się, ze nie.